мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия – бъдещето на разкрасителните процедури

В случай че сте се интересували какво е мезотерапията, ей сега ще ви разясним – мезотерапията е неголяма, но качествена инжекция, която позволява на клиента да се спаси от всички неблагоприятни състояния на кожата – започвайки от състаряването и увисване, и приключим с черни точки, целулит, натрупване на мастна тъкан и др. Ето че с едно изречение лесно бива характеризирана успешната техника, която носи името мезотерапия, но какво наистина истината за мезотерапията? Представлява бърза за хората технология, при която на лекуваното място на кожата на човек се инжектират ценни субстанции. мезотерапията без притеснение може да се обяви за утрешния ден на медицината за красота, поради факта, че води до доста по-бързи и ефективни резултати за разлика от идентични практики в България. С помощта на смеската от полезни вещества, мезотерапията ще помогне за лекуване на нашата кожа, в комбинация с отърваване от всички противни белези и образувания по нея.

Истина ли е, че сесиите по мезотерапия са безболезнени?

Наистина, процедурите по мезотерапия са абсолютно безболезнени за клиента. За да го разберете напълно , се сетете какво фактически е мезотерапията. Абсолютно нищожна инжекция, чрез която в тялото се поставят добри и хранителни вещества за разрешаване на най-популярните кожни проблеми – от стареене и провисване, до поява на акне, всякакви петна и поява на цветни петна. Ето, действително няма място за притеснение. Практиката по мезотерапия по никакъв начин не е обвързана с появата на усещане за болка или неприятни емоции. Това, което бихте усетили, е нежно боцване или парене в обработената област.

мезотерапия 1
мезотерапия

Мезотерапия – основни признаци и действия

Мезотерапията разполага с различни важни характеристики и употреби освен за лицевата кожа, но и за повечето места от човешкото тяло. Стартирайки от цялостното подмладяване на кожата и отстраняване на началните признаци на бръчки, и стигайки до обработването на целулита и редуцирането на натрупаните на определени места мазнини. Веднага ще обмислим поотделно всяко едно от основните приложения на мезотерапията, изкарвайки най-напред нейните особености, признаци и плюсове за нашата кожа. Е , време е да започнем:

– мезотерапия: терапия, която ни прави млади – ефектът на мезотерапията да прави човешката кожа по-млада най-често има връзка с хиалуроновата киселина. Какво всъщност представлява тя? Какво е тя? Но какво реално е тя? Какво точно е тя? Но какво е хиалуроновата киселина Въпросната киселина е съвсем натурална съставна част, която се синтезира от човешкото тяло. Нейните основни качества са да овалжнява кожата, да повишава еластичните ѝ качества и да намалява процеса на остаряване. С по-голямата възраст на всеки човек обаче синтезът на хиалуроновата киселинна субстанция намалява значително и това налага редовно да се допълват допълнителни количества от нея чрез разни активности. Такава дейност всъщност е мезотерапията. При мезотерапията хиалурона се поставя в кожния участък, който е с проблем, съчетано с другите полезни и нутриционни вещества/ субстанции. И реакциите са безспорно чудни. С помощта на мезотерапията се получава пълното регенериране и оживяване на кожата, усъвършенстване на нейните еластични способности и връщане на хубавата ѝ външност. При положение че ако имате проблеми с по-остаряла, груба и проблемна кожа по лицето, мезотерапията представлява чудесна и подходяща опция за вас.

– мезотерапия: кожа с акне – когато се говори за нашите лица, акнето също реално е постоянно възникващ неприятен момент в наши дни. И причина за това не представляват безспирно излизащите по кожата гнойни пъпки, а и сложните за заличаване знаци, които си личат твърде дълго. Ако пък желаете моментално и качествено да махнете досадните знаци, то незабавно ви напътстваме да се спрете на метода на мезотерапията. Мезотерапията събира в себе си технологии, действащи нарочно за изравняване на несиметричността и изтриване на знаците, следствие от всяко акне. За съжаление гореспоменатото по никакъв начин не е единственото полезно свойство на мезотерапията по тази тема. Освен отърваване от неприятните знаци, мезотерапията осъществява и уеднаквяване на повърхността и коригиране на тена на кожата. В допълнение, мезотерапията е полезна и в ролята на ефикасна отбрана срещу последвала поява на пъпки по лицевата кожа.

– мезотерапия: намаляване на целулит – мезотерапията работи отлично и при преборването и спасяването от целулит. Тук мезотерапията е носител на значително по-експедитивни и висококачествени следствия в съпоставка с постоянно избираните козметични продукти, борещи се с целулита без да гледаме какви са и откъде са. Откъде идва главното предимство на мезотерапията, когато става въпрос за проблеми с целулит? Правилният отговор на този ребус дефакто е твърдекатегоричен. За премахване на целулита трябва съответните специални вещества да проникнат навътре в съединителната тъкан на кожата. Това наистина няма как да стане с помощта на всички козметични продукти против целулит, които ограничават ефекта си изцяло до най-горния слой на кожата, по-конкретно епидермиса. Съвсем друго нещо е случващото се с мезотерапията. Всички ценни вещества, положени чрез спецификите на мезотерапията, проникват наистина дълбоко в кожата, предоставяйки много ценен ефект по отношение отърваване от целулита. Изборът на мезотерапията за спасяване от целулит със сигурност ще ви даде превъзходни и трайни последствия в това направление.

– мезотерапия: натрупани мазнини в проблемни зони – всички по-проблематични области при жените са най-често свързани с кожата на корема, бедрата и задните части. Те развалят женското тяло и често е страшно трудно да се премахнат въпреки наличието на тежки хранителни ограничения и изморителни занимания в залите за спорт. В случай че се разпознавате в написаното, то категорично ви напътстваме да се доверите на мезотерапията като решение за заличаване на неприятните мазнини и снижаване на цялостното тегло. Как действа специализираната мезотерапия, предназначена за отслабване? При същата мезотерапия в областта с проблеми се полага подборка от ефикасни вещества, можещи да унищожават мазнините. мезотерапията дава ефикасни и постоянни следствия в този аспект. Тя не само ще редуцира мазнините и оптимизира формата и състоянието на вашето тяло, но и ще спомогне за засилване процеса на метаболизъм и оправяне излъчването на кожата в зоната. Освен това мезотерапията се комбинира с успех и съчетано с всякакви различни решения за вталяване като спорт, професионално хранене и т.н. Събирането на мезотерапия и еднородни дейности води до още по-осезаема ефективност по отношение на финалните показатели за тялото ви.

– мезотерапия: премахване на стрии – стриите представляват един доста належащ проблем, който всъщност не е свързан само и единствено с периодите в близост до растежа на бебето в корема и раждането на бебето. Ако трябва да сме честни, стрии има не само при жени, уви, и при мъже на най-различни възрастови групи. Какво всъщност са стриите? Те са резки, дело на миниатюрни разриви на кожата, които е възможно да имат побелял, виолетово-лилав или розов цвят. Зоните от тялото, в които редовно се виждат, са ръцете, гърдите, корема и бедрата. Да, източниците за формиране на стриите често не са причинени от носене на плода или поява на новородено. Тези чертички се появяват и при засилена и голяма загуба на тегло, както и присъствие на някакво проблем с хормоните. Отличен пример за сбогуване със стриите е използването на мезотерапия. В последно време дейностите по мезотерапия бяха подобрени значително в тази сфера. Вече мезотерапията е значително по-ефикасна и ценна във връзка с снижаване и заличaване на стриите, обновяване вида на кожата и повишаване на нейната естествена защита. Мезотерапията не само ще ви е в помощ да се спасите от стриите, но и ще ви даде обещание, че те няма да се появят пак прекалено скоро.

– мезотерапия: косопад при жени – мезотерапията е успешна и за успешно и адекватно приключване с трудности с оредяване на коса. Практиката е идеална за използване, без да се гледа дали сте с нормална, склонна към изсушаване или пък по-мазна коса. Как функционира се реализира мезотерапията на косата? При тази практика в областта, в която се намира скалпът се вкарва микс от полезни вещества, чието действие е да ускоряват растежа на косата и да уравновесят структурата ѝ. Многобройни са плюсовете вследствие доверяването на процедура по мезотерапия на косата. В началото, посредством мезотерапията се вижда пълно подновяване на косата изхождайки от здравословното ѝ излъчване, обемност и здравина. Също така мезотерапията резултатно задейства заздравяването на косата и едновременно осигурява работеща броня срещу посивяването на косата.

– мезотерапия: неприятности с изникване на петна – петната се считат за известен момент на дискомфорт , щом става дума за лицата ни. Тези пигментации прибавят към лицето недобър и блед външен вид. В случай че не се вземат каквито и да е смислени решения за битка с тях, могат да останат прекалено много време , а и да увеличат броя си. Мезотерапията реално е един от най-добрите и ефективни действия за справяне с изникването на петна. При мезотерапията за пигментации се прилага микс от ценни субстанции, които имат три главни функции – избеляване на нашите лижа, ревизиране на оцветяването и помощ чрез антиоксиданти. Доверяването на процедура по мезотерапия ще допусне генерално да се редуцират неисканите несъвършенста по лицето, а също така да се забрани появата на новообразувани такива. Плюс това, с помощта на мезотерапията добиваме по-сияен и лъчезарен тен, който оказва задоволително въздействие спрямо цялостния външен вид и внушение на лицето.

– мезотерапия: случаи на купероза – преди да прочетем за механиката на мезотерапията при такива случаи, ще обясним какво значи купероза. Въпросното състояние представлява тип изменение на съдовете на кръвта, заради което по кожата на лицето се забелязват немалко червени петна. Често тези петна идват с парене, сърбене и други гадни преживявания. По какъв начин мезотерапията може да помогне ако имаме сходен проблем? На първо място, добре е да сте запознати, че е немислимо с мезотерапията да се спре напълно болестта. Ето защо е необходимо използването на медицински процедури с лазери, за които е необходимо да се свържете с личния си лекар. Мезотерапията безспорно ще ви подпомогне осезаемо да подобрите вида на лицевата ви кожа и да намалите колкото е възможно действията върху нейния външен вид, създадени от куперозата. Чрез мезотерапията кожата става по-светла, а проявие на болестното състояние в проблемните зони от лицето се оказват почти незабележими. Но това не е всичко. Използването на действието по мезотерапия обещава и функция „щит“, запазвайки всяко лице от формирането на пореднасъвкупност от неприятните червени белези.

– мезотерапия: случаи на розацея – розацеята е подобно ясно заболяване, което най-често се появява при жените в по-зряла възраст. Знаем ли повече за това състояние? Вярно е, че розацеята е продължително заразяване на лицевата кожа. При пациентите се забелязва генерално заруменяване на кожата, гарнирано с възникване на подути кожни кръвоносни съдове, последвани от червеникави пъпки. Източниците за формирането на розацеята биха могли да бъдат от всякакво естество – от страдания със стомашната област до засилена или намалена ./ занижена дейност на жлъчния мехур и т.н. Тук пак ефективното действие на мезотерапията не е асоциирано дотолкова с тотално излекуване на заболяването, а реално с възпиране на последиците от проблема относно цялостния външен вид. Използването на практика по мезотерапия помага за редуциране на всички последствияпо лицето, плюс връщане на неговия здравословен и красив външен вид.

– мезотерапия: болежки и подувания – казахме в абзаца „Как е възникнала мезотерапията“, като дейност мезотерапията първо е употребявана за заличаване на разни болезнености и травми. Едва след време се доказват полезността ѝ в разкрасителните процедури, днес изключително популярни. Същевременно все пак мезотерапията продължава да се употребява регулярно за лекуване на болежки и възпаления. Чрез това практиката всъщност представлява сред най-добрите и работещи действия в медицината . Мезотерапията извършва перфектна работа при силна болезненост в цялото тяло, постоянни болки, разбира се, и т.нар. непрекъснати болестни състояния, с твърде дълго продължение. Също така, мезотерапията се оказва много ценна и за спешното и ефективно укрепване от контузване от спорт, но за тази нейна сила ще ви разкажем сега.

– мезотерапия: облекчаване на спортни наранявания и болежки – напоследък мезотерапията има слава на още по-често ползвана и предпочитана активност, когато говорим за най-различни удари по време на спорт и болежки. Причината за това е логична. В сравнение с близки активности, които откриваме в търговската мрежа, мезотерапията дейста в посока на доста по-скоростно и ефективно/ качествено. Тази практика е перфектна за използване при всички от най-редовно случващите се в спорта травми, сред тях са травми на връзките и ставите, всички хрущяли, всички сухожилия или различните мускули. При техниките по мезотерапия, перфектни за облекчаване на проблеми след спортуване, се използва комплекс от професионално подбрани полезни вещества. В повечето случаи споменатите ценни вещества имат лекарства против възпалението /лекарства с противовъзпалително действие, а също и за възстановяване на тъканта, фитопрепарати, витамини и други. Позволено /. Разрешено е мезотерапията да е в комбинация с различни процедури за физиотерапия, за да се увеличи максимално благотворното дейстиве за тялото ни.

– мезотерапия: заболявания на костите и ставите – ето още едно умение на мезотерапията, свързано със зоната на класическия тип медицина. Мезотерапията е незаменимо средство насочено към лекуването на болезненост, причинени от костни и ставни заболявания. За образци за подобни заболявания можем да посочим ревматоидния артрит, брахикардиите, остеопорозата и невралгичния ишиас. Безспорно най-голямо ценно въздействие мезотерапията поражда на пациентите, засегнати от остеопороза. При прилагането на мезотерапията по това отношение в организма на човека се слага комплекс от полезни вещества като витамин Д, калций и др. Споменатите субстанции имат умението да обновяват костния строеж и да действат като качествено спасение от болката за всеки пациент. Мезотерапията сериозно ще намали нежеланите усещания, тръгнали от остеопорозата, и ще изиграе своята роля с цел противодействие на здравния проблем.

мезотерапия 2
мезотерапия

На колко като брой манипулации по мезотерапия е добре да заложим?

Реално процедурите по мезотерапия се случват в групи от до три за лицето и 4-10 за тялото . Да, екзактната сума на мезотерапевтичните техники е свързан най-вече от личните претенции и необходимости. Времевата пауза при отделните процедури по мезотерапия варира от поне една до три седмици. След приключване на един сеанс по мезотерапия с предварително определените на брой процедури, нова сесия се осъществява най-рано след шест месеца. Спокойно разисквайте с избрания от вас специалист количеството на сесиите по мезотерапия и очакваните последствия. После уговорете система за тяхното извършване, която да съответства не само на вашия график и взискателности, а също и на необходимостите за ефективност на мезотерапията.

мезотерапия 3
мезотерапия

Основни въпроси относно мезотерапията

Сега ще приключим и с най-редовно питани въпроси за мезотерапията, които най-много се задават от хората. Те визиарат същностната част на самата манипулация по мезотерапия, страничните ефекти и рисковете за осъществяването ѝ , както и качествата на ползваните в нея вещества. Научете в следващите редове нужната ви информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

мезотерапия 4
мезотерапия

Откъде започва мезотерапията

Преди да разгледаме повече за всеки плюс и особености на мезотерапията, ще ви срещнем кратичко с началната точка на нейното възникване и обхват. Като техника мезотерапията е открита и демонстрирана през 1952 г. от Мишел Пистор, прочут в този период медик от Франция. Истина е, че откриването на мезотерапията се случва по съвсем случаен начин. При френския лекар е приет пациент с пристъп от астма , имащ нужда от спешно лечение. Уви, в този момент Пистор не открива трябващите му инструменти. Поради това френският медик преценява, че е нужно да мисли нестандартно, за да спечели малко време. Той взема една останала счупена спринцовка с 4-милиметрова игла и вкарва в тялото лекарственото средство. Скандалът за него е внушителен, щом болният не просто се чувства по-добре, а също така и пристъпът му напълно изчезва. Естествено, френският лекар говори за откритието си на колегата си Карно. Лекарите правят редица изследвания, в резултат на които се заформя специализирани 4-милиметрови игли с терапевтична употреба , които започват да се използват в дейността мезотерапия.

Нужно е да минат три десетилетия и повече, преди мезотерапията категорично да получи признание за метод на медицината. Събитието се случва в края на 80-те години на 20 в. благодарение на Френската Медицинска Академия. В началото мезотерапията се използва основно за успокоение на спортни травми или ревматоидни заболявания. После техниката става необходима и в естетичната медицина като средство за регенериране на нашата кожа, сражение на падането на косата, премахване на целулита, лишаване от излишни мазнини в зони с проблеми от вашето тяло и т.н. Смисълът на мезотерапията и изключителният напредък, които процедурата предлага на хората, мигновено засилват безупречната ѝ репутация. Бързо тази популярност преминава държавни граници и навлиза в най-различни други европейски държави. Вече сме в наши дни, когато вече мезотерапията е масово практикувана дейност за подобряване кожния вид по цялата планета. Обещаваните безспорни постижения, липсата на болка и неочаквани реакции при извършване на процедурата, правят мезотерапията дълготрайно едно цяло с еволюционното бъдеще на медицината в естетичния сектор.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква роля има хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията?

Както няколко пъти вече казахме в текста, едновременно с всички ценни субстанции, в мезотерапията се употребява и хиалурон. Хиалуроновата киселина се счита за особено подходящ избор не само за мезотерапията, също и за много манипулации в разкрасителната козметична индустрия. Съществуват множесво причини за това. За старт, киселината с хиалурон е категорично натурална съставка, синтезирана от тялото ни при нормални условия. Освен всичко въпросната има отлични признаци спрямо запазване на овлажняването на кожата, подсилване на нейната гъвкавост и бавене на състаряването. Вижте основните характеристики на хиалуроновото вещество, които правят употребата ѝ в мезотерапията така ефикасно за всички:

1. Не вреди на клиентите – хиалуронът се счита за съставка, синтезираща се в тялото на всеки от нас. Това прави слагането ѝ едновременно с мезотерапията изцяло сигурно. Тази киселина се асимилира необикновено бързо от тялото и не създава никакви големи реакции от алергии или други странични ефекти. А защо всъщност е полезно за хората инжектирането на хиалуроново вещество с мезотерапия или други терапии? Всъщност с годините процесът на образуване на киселина с хиалурон, за който споменахме, осезаемо се забавя. А това влияе зле на образа, гъвкавостта и хидратирането на кожата. Придобиването на допълнително киселина с хиалурон с мезотерапията помага за поддържане на младежкия вид на кожата и премахване на най-различни кожни проблеми.

2. Навременни и реални последици – инжектирането на хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията и разните козметични процедури води до навременни и ефикасни последици за човека по отношение състоянието и външния вид на неговата кожа. Въпросните бързи и полезни следствия се случват при различни поставяния на киселината с хиалурон в тази насока. Ако става въпрос за пълноценно възстановяване на кожата, нейното по-добро овлажняване или пък отстраняване на всякакви бръчки, хиалуроновото вещество ще ви свърши отлична работа. Споменатите специфики на хиалуроновата киселина я правят толкова предпочитана и приложима в процедурите по мезотерапия. Бъдете сигурни, че мезотерапията с хиалурон ще ви гарантира търсените последици и ще усъвършенства видимо цялостния вид на третираната кожа.

3. Продължаване на положителния ефект – поредно категорично положително умение на хиалуронът, превръщащо я много подхождаща си за мезотерапия и разни козметични практики. Безспорното действие на хиалуроновото вещество по всяка кожа се запазва за осезаемо удължен период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След приключването на този период, без никаква опасност може да се планира поредна сесия по мезотерапия или всякаква козметична манипулация със съдържание на хиалуронова киселина, за да се пази силният и привлекателен външен изглед на кожата.

4. Просто и неусетно поставяне – накрая, процесът по поставяне на хиалуроновата киселинна субстанция в тялото е доста лесен и в същото време неусетен за хората. В повечето случаи той трае за максимум 15 минути. Дори и в случай че говорим за мезотерапия, попълване на бръчки или различни процедури с участието на хиалуроново вещество, няма наличност на сериозна болка или нежелани усещания за всеки човек. Както вече казахме, просто може да усетите едва доловино боцване или усещане за повече топлина на съответното място. Тези усещание доказано приключват бързо след спирането на процедурата.

С помощта на Vogue Clinic можете да сте съвсем убедени в успеха и защитеността на правените сеанси по мезотерапия. Нашите професионалисти имат висока квалификация и богат опит в тази област, а използваните продукти за мезотерапията, са изключително от максимално качество. Елате в Vogue Clinic и ще имате перфектни последствия относно красивия и здрав вид на кожата ви!

Мезотерапия – бъдещето на разкрасителните процедури
Истина ли е, че сесиите по мезотерапия са безболезнени?
Мезотерапия – основни признаци и действия
На колко като брой манипулации по мезотерапия е добре да заложим?
Основни въпроси относно мезотерапията
Откъде започва мезотерапията
Каква роля има хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията?