мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Истина ли е, че техниките по мезотерапия не болят?

Това е вярно, сеансите по мезотерапия са напълно безболезнени на всички. За да се уверите , се сетете какво реално е мезотерапията. Нищо и никаква инжекция, с която в организма ви се вливат добри и захранващи вещества за справяне с най-често срещаните кожни проблеми – от остаряване и провисване, до акне, петна и петнист тен. Така че всъщност няма място за притеснение. Манипулацията по мезотерапия изобщо не е обвързана с възникването на болки или неприятни емоции. Онова, което бихте усетили, е краткотрайно боцкане или леко парене в дадената област.

Какви са опасностите за прилагане на мезотерапия?

Както за общо взето всички/ за повечето сесии, за мезотерапията също така са ясни не твърде много опасности. Става дума по-конкретно за точно определени групи от хора: бременни и жени в процес на кърмене, болни от онкологични заболявания и получаващи системно сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При такива случаи не е препоръчително ползването на мезотерапията като манипулация. Разбира се, са известни и други състояния, за които без свян трябва да говорите с вашия медицински специалист. Едни от тях са например съществуващи алергии или пък лекуване със вещества за съдоразширяване. Ако са за вас, разкажете ги на лекаря, за да има възможност да проверите заедно вариантите и особеностите при евентуално доверяване на сеанс по мезотерапия.

мезотерапия 1
мезотерапия

Съществува ли опасност от възникване на странични неприятности от мезотерапията?

Мезотерапията не позволява вероятност от оформяне на сериозни неочаквани реакции за клиентите. Реално практиката по мезотерапия се осъществява с тънка и много фина игла, която изключва угрозата за виждащи се и стоящи дълго време наранявания на всяка кожа. Е, има вариант, в който може да се забележат временни червенини, сини точки или повече зони на усещане на обработената кожна област. Все пак говорим за недълги реакции, които в цялости се заличават за няколко дни. За реакция на непоносимост ни най-малко не може да се говори, тъй като в мезотерапията се работи с хиалуронова киселина, полезни вещества, които са напълно сигурни за всеки и се абсорбират от него много добре.

В какво се изразяват качествата на мезотерапията?

При положение че разгледахме почти всички от използванията на мезотерапията, стана задължителният миг да преговорим и нейните основни превъзходства за клиента/ всеки клиент. Преимуществата стартират от по-скоро леката за употребяване и без болка процедура на поставяне на мезотерапията, и могат да се похвалят с чудесните кожни резултати и цялосното излъчване на човека, постигнати от нея. Ето набързо защо мезотерапията се явява най-доброто решение за всеки:

1. Мезотерапия: метод без болка – основното, което е мезотерапията, е вливане най-различни ценни субстанции в проблемни области от телата и лицата ни. Тази техника е проста за слагане и същевременно абсолютно поносима за хората. Това е и причината не е нужно да се притеснявате от възникване на някаква болезненост или някакви досадни усещания заради мезотерапията. Единственото нещо, което е възможно да почувствате, е леко убождане или парене в проблемната област.

2. Мезотерапия: никакъв риск за вашето здраве – добавяме особено важно преимущество на мезотерапията, за което трябва да научите. Мезотерапията не е свързана с никакви опасни странични ефекти или рискове за здравето. Киселината с хиалурон, витамините и общо полезните за организма подхранващи вещества, нужни за мезотерапията, не нанасят вреда за здравето ни и се приемат безпрепятствено от него. Затова има малък шанс от проява на алергии и сродни гадни резултати.

3. Мезотерапия: резултатност – естествено, ефективността е най-търсената характеристика от всяка процедура в козметиката. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията ще ви я достави. Технологията по мезотерапия се счита за подходящ метод за битка с каквито и да са проблеми на кожата – започвайки от състаряването и дефицит на пластичност, и стигайки до акне/ проблеми с акне, пигментации и различни оцветявания. Нещо повече, мезотерапията действа идеално за премахване на мазните участъците и усъвършенстване на формата на тялото и здравословното състояние на различни области от човешките тела. Независимо дали се мисли за лицето или пък каквито и да било части от тялото, мезотерапията дава пълна гаранция за висококачествени и ефикасни резултати.

4. Мезотерапия: още повече придобивки – както вече разбрахте от частта „Мезотерапия – най-важни особености и приложения“, мезотерапията може да бъде ефикасна за човешките тела в в доста направления. Заради това, избирайки мезотерапия за махане на червенини и поява на петна, вие ще получите и различни полезни последствия. Ясно е, мезотерапията подпомага за по-доброто кръвообращение към работената зона. В допълнение, напълно вероятно мезотерапията да изиграе значителна роля за лекуването на разни болки и схващания на мускулите в това място. Избирайки мезотерапията, вие правите важна стъпка към достигането до силно, трансформирано и хармонично тяло.

5. Мезотерапия: дълготрайни резултати – често отзвуците от мезотерапията са видими най-рано седем дни след първата процедура. Спрямо проблема, който се оздравява, се правят една-две посещения за мезотерапия годишно. Като всяка от тези процедури по мезотерапия работи с подобрителни терапии през определен период от време. Мезотерапията обещава категорично дълготрайни следствия за състоянието и външния вид на кожата. За да постигнете това вие ще трябва да положите известни усилия. Стабилните резултати от мезотерапията са пряко свързани със следене на диети и здравословен живот от всеки клиент. Затова бихме ви препоръчали да бъдете особено стриктни към здравето ви, за да гордеете с наистина колкото се може по-голяма ефикасност от мезотерапията като техника.

мезотерапия 2
мезотерапия

Основни въпроси относно мезотерапията

За финал ще приключим и с основни питания за мезотерапията, които най-много се питат от нашите клиенти. Въпросите са свързани със същината на манипулацията по мезотерапия, неприятните ефекти и рискованостите за слагането ѝ , също и характеристиките на съдържащите се в нея материали. Вижте в следващите редове пълната информация, която искате да получите за мезотерапията.

мезотерапия 3
мезотерапия

Мезотерапията – полезна процедура от главата до петите

По принцип техниките по мезотерапия представляват две разновидности – за лика и за тяло. И все пак мезотерапията за физиономията е пригодена към подобряване и освежаване на кожата на вашето лице, придавайки ѝ по-добър и изящен лик. Но, мезотерапията за тяло съдържа и други ценни дейности, като подсилване топенето на „паласките“. Нека чрез текста да се запознаем с главните факти, които да знаете за видовете мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросната мезотерапия е създаден за кожата по лицето, областта на гушата и деколтето. Най-важното е да достави на въпросните зони ценните субстанции . Дали е нужна мезотерапията за лицето ви? Трябва да сте наясно, че с напредване на възрастта по кожата на лицето се явяват разнообразни бръчици. Те могат да бъдат например увисване на кожата, изчезване на свежестта ѝ, смяна на цвета и, разбира се, възникване на бръчки. Мезотерапията ще ви помогне да заобиколите тези неприятни резултати и да запазите здравословния и привлекателен външен вид на лицето ви. Последиците от доверяването на мезотерапията за вашето лице включват подължително получаване на по-млад вид на кожата, отърваване от фини бръчици и линии, а също и приключване с нежеланите торбички и тъмни петна около очите. Съвсем малко чудо, помагащо на вашето лице да изглежда почти като чисто ново.

2. Мезотерапия за тяло – вече разбрахте, мезотерапията за нашите тела е различна от подходящата за лице по своя смисъл и насоки. Терапията е отправена основно към премахване на „паласките“ и привеждане на желаната част от тялото в исканите размери. Именно този процес се получава като въздейства на алфа – и бета – рецепторите на клетките на мастните тъкани. Можем да ви опишем супер лесно как точно работят гореспоменатите рецептори. Може да се каже, че същите приличат на вход и изход за мазнините. По принцип през алфа – рецепторите въпросните клетки си осигуряват мазнини на склад, докато бета – рецепторите изкарват мазнините само когато имаме нужда от по-голямо количество енергийни сили . Именно в тези моменти изиграва своята роля мезотерапията като процедура. Сложените посредством мезотерапията нужни вещества активизира дейността на бета – рецепторите за отърваване от на мазнините и ,разбира се, спират обратния прием на мазнини в телата ни чрез алфа – рецепторите. Ето така се постигат различни положителни за човек последици. Спрямо пространството на слагане на мезотерапията, тези полезни качества могат да съдържат стягане и моделиране на коремчето, бедрата, задните част или мускулите на ръцете. На всичкото отгоре, чрез мезотерапията ще се достигне до заличаване на целулита и намаляване на размерите ни. Така че ако искате хубаво и мускулесто тяло, мезотерапията ще ви свърши работа за достигане на поставените цели.

мезотерапия 4
мезотерапия

Каква е функцията хиалуроновата киселина в мезотерапията?

Както вече споменахме в този текст, съвкупно с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се използва и хиалурон. Хиалуроновата киселина е крайно чудесна алтернатива не единствено за мезотерапията, по същия начин и за разнообразни манипулации в естетичната козметика. Причините за това са няколко. На първо място, хиалуроновата киселинна субстанция е съвършено органична субстанция, образуваща се от нашето тяло при обичайни обстоятелства. А съшо хиалуроновата киселина разполага с характерни признаци в посока на запазване на кожното овлажняване, връщане на здравината ѝ и затрудняване на неизбежното остаряване. Припомнете си принципните особености на хиалуронът, превръщащи нейното използване в мезотерапията толкова полезно за клиентите:

1. Безвредна за хората – хиалуроновата киселина се оказва материя, която се синтезира в организма ни. Това прави нейното инжектиране чрез мезотерапията доказано безобидно. Въпросната киселина се приема изключително бързо от организма и не причинява никакви сериозни алергии или нежелание ефекти. По каква причина е добре за нас вкарването на киселина с хиалурон посредством мезотерапия или други козметични манипулации? Факт е, че с всяка следваща година синтезът на хиалуронова киселина, за който вече знаете, осезаемо отслабва. Този факт действа отрицателно на вида, разтегливостта и овлажняването на кожата. Получаването на допълнителни количества хиалуронова киселина с помощта на мезотерапията е в помощ за пазене на младите качества на кожата и отърваване от кожни проблеми от най-различно естество.

2. Бързи и ефективни резултати – слагането на хиалуронът в мезотерапията и всички други козметични практики дава бързи и качествени следствия за дадения човек относно положението на всяка кожа. Тези моментални и качествени резултати са получавани при разнообразни използвания на хиалуроновото вещество в това направление. Независимо дали става въпрос за крайно подновяване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък заличаване на всякакви бръчици, хиалуроновата киселинна субстанция ще бъде особено полезна. Точно тези специфики на хиалуроновата киселинна субстанция я правят любима и експлоатирана в сесиите по мезотерапия. Трябва да сте убедени, че мезотерапията с хиалуронова киселина ще ви гарантира исканите следствия и ще поднови качествено цялостния изглед на вашата кожа.

3. Пазене на позитивния ефект – следващо много полезно качество на хиалуроновата киселина, каращо я да бъде силно перфектна за мезотерапия и подобни процедури на козметиката. Доброто действие на хиалуроновата киселина за кожата на човека стои за сравнително удължен период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След приключването на споменатото време, съвсем спокойно може да се назначи нова процедура по мезотерапия или друга козметична практика с наличие на хиалурон, за да се пази усиленият и привлекателен вид на нашата кожа.

4. Леко и неусетно поставяне – и за финал, процесът по слагане на киселината с хиалурон в нашия организъм е безспорно бърз и в същото време светкавичен за клиента. Обикновено той се разполага в рамките на 10-15 минути. Без значение дали става въпрос за мезотерапия, лицеви филъри или разнообразни процедури с участието на хиалуронова киселинна субстанция, няма наличие на болезненост или неприятни действия за хората. Както споменахме, по изключение може да усетите едва доловино боцване или парене на въпросното място. Тези усещание обаче минават много бързо след завършване на инжектирането.

При нас в Аестетика клиник можете да сте изцяло спокойни за качеството и безпогрешността на предлаганите процедури по мезотерапия. Специалистите ни се отличават с широки умения и гарантирани познания в този бранш, а използваните изделия за мезотерапията, са задължително от най-високо качество. Разчитайте на Аестетика клиник и ще се сдобиете с перфектни резултати по отношение на сияния и запазен външен вид!

Мезотерапия
Истина ли е, че техниките по мезотерапия не болят?
Какви са опасностите за прилагане на мезотерапия?
Съществува ли опасност от възникване на странични неприятности от мезотерапията?
В какво се изразяват качествата на мезотерапията?
Основни въпроси относно мезотерапията
Мезотерапията – полезна процедура от главата до петите
Каква е функцията хиалуроновата киселина в мезотерапията?