Хладилници – завладяващото и изгодно в покупката им.

В подбора на хладилни техники при всяко положение ни е необходимо качество, предвещаващо , безпроблемна употреба на хладилника, съответстващо на нашия портфейл . Доста съществен е мига, в който стигнем до закупуване на хладилници – незаменима нужда от нашето ежедневие и начин на живот . Ще ви информираме за някои пикантни обстоятелства около изобретяването на първите хладилници, ще ви представим детайлите на различните марки и несъмнено , ще ви дадем съвет на кое място може да потърсите най-добрите и удачни асортименти хладилници.

Съдействие в търсенето на хладилници

В магазина ни в онлайн мрежата бихте могли удобно да посочите ценовите бариери, както и да конкретизирате търсенето точно около искания от вас производител или модел. Марките които имаме са BOSCH, GORENJE, HANSA, HOTPOINT ARISTON, INDESIT, LG, LIBHERR, PANASONIC, SAMSUNG, SNAIGE, TEKA, WHIRLPOOL.

Първият исторически патентован хладилник

Шарл Тепие е френският академик, който за първи път постигнал природата на заледяване на амоняка, но не патентовал идеята и си отишъл от този свят в огромна сиромашия и нищета . След течение на времето неговото иновационно чудо било последвано от възникването на познатите ни хладилници. През 1834г. американският изследовател Джекъб Пъркинс успява да получи първите законни права за неестествено охладяване за появяването на компенсионно устройство задвижвано с етер, това е първият прототип на масови хладилници. Този тип на уреда получавал заряд с ръчна помпа, която понижавала температурата на въздуха чрез обмен между две камери. В началото на 20в. набира скорост и стъпка по стъпка масово разпространение в домакинствата.

Голямо разнообразие хладилници 1
Голямо разнообразие хладилници

Начало на хладилниците

Нашите прародители даже не са изпитвали нужда от охлаждане на храната, а просто са я изяждали веднага след лов, риболов, бране на реколтата или добиване от природата. Яденето е било първостепенно значим начин за препитание, ден след ден, а не сетивното изкушение от кулинарното изкуство , познато ни в днешни дни. Първата идея за удължено и качествено съхранение на продукти била чрез съдове с вода, поставени на проветриво място , загърнати с навлажнен плат или изстудяващи се вечер . В по-късни години открили , че разтворени в вода точните соли поглъщат значително количество топлина и започнали да ги ползват за запазване на напитките студени . Първите приличащи на термоизолирани пространства , където се запазва температура по-ниска от тази на заобикалящата среда били хралупи в зидовете на къщите или издълбани в земята , закрити с дърво и изпълнени със сняг или лед. В някои императорски дворове имало отделен отряд около стотина работника , осигуряващ грижата за охлаждането, като се започне яденето на трапезата и се стигне дори до мъртвото тяло на загиналия управляващ.

Изключително качествени хладилници 2
Изключително качествени хладилници

Родният принос в изобретателския процес на хладилници

Първият вид домашен замразяващ шкаф , произведен от родни производители се казва „Мраз 75“ и е произвеждан в промеждутъка на годините 1958г. и 1962 г. във фабрика за хладилници в София . Първоначалните десетина хладилника , за кратко се сдобили с доверието на българите и се разпространили по пазара. До 1962г. производственото количество достигнало до мащабност от шест хиляди бройки създадени хладилници.

Значение и свойства на хладилника „Мраз 75“

Мраз 75 има идеален вид на интериорна мебел. Специалният механизъм на бравата му подсигурява прилепващо прилепване на вратата и напълно съхранява от външната температура на въздуха. Задвижван с абсорбционно дифузен хладилен агрегат, чиято полза пред компресорния е наличието на тишина в стаята .

Какви екстри можете да откриете при хладилниците днес?

Хладилника може да се прилага за домашно ползване , както и за комерсиални и производствени цели. Биха могли да бъдат най-различна форма и размери да имат разполагат с една или две врати, без или със фризер, с горна и долна камера, тип витрина или тип ракла. Специализирани за ползване в промишлеността може даже да стигнат размерите на фургон. Хладилниците произведени за всекидневните изисквания на домакинствата могат да бъдат снабдени с различни добавки , в унисон с дори най-малките ви хрумвания . Що се отнася енергийната си ефективност се разделят на серии от А до G, където А отговаря на най-високите индикации за енергийна ефективност, а G на най-слабите по-занижен разход на потребление и от А. Добавените функции са: трансформиране на фризера във витрина, смяна на посоката на отваряне на вратата, енергоспестяващ режим – ваканция, дисплей за електронно управление, автоматично размразяване, звуков сигнал при отворена врата, защита срещу миризми, антибактериална защита, ниски нива на шум, диспенсър за вода, генератор на лед, отделение за вино, отделение с ниска температура – Fresh Zone и други.

Най-добрите на пазара хладилници 3
Най-добрите на пазара хладилници

Първоначалните уреди носещи името „Хладилник“

През 18в. са приети методите на интензивното изпарение , а през 19в. за първи път се чува наименованието „хладилник“, предложено от Томас Мур. С еволюционното развитие на човека и технологичния взрив от открития по това време се заформя и потребността от охлаждане и запазване на продуктите . Работните сделки на пренос на добит природен лед от водните корита се разширил с такива темпове , че преноса отчел 25 млн. т. Първият появил се вариант на приспособление произвеждано лед е представен на бял свят 1862г. от Едмонд Кар под формата на машинна техника, изкарваща по 200кг. лед за време от един час.

Огромно разнообразие от хладилници 4
Огромно разнообразие от хладилници

Добре дошли в Техмарт да се спрете на вашият хладилник.

В магазина на фирмата в Перник или в електронния магазин . Вижте още, освен хладилници и всеки друг вид техника или мебели за своите скъпи домове и най-съкровени кътчета като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Оферти за хладилници 5
Оферти за хладилници
Оферти за хладилници 6
Оферти за хладилници
Информация за хладилници 7
Информация за хладилници
Каталог хладилници 8
Каталог хладилници
Най-добрите на пазара хладилници 9
Най-добрите на пазара хладилници
Намерете най-добрите оферти за хладилници 10
Намерете най-добрите оферти за хладилници
Нашият каталог с  хладилници 11
Нашият каталог с хладилници
Оферти за хладилници 12
Оферти за хладилници
Изберете нашите  хладилници 13
Изберете нашите хладилници
Изключително добри хладилници 14
Изключително добри хладилници

Съдействие в търсенето на хладилници
Първият исторически патентован хладилник
Начало на хладилниците
Родният принос в изобретателския процес на хладилници
Значение и свойства на хладилника „Мраз 75“
Какви екстри можете да откриете при хладилниците днес?
Първоначалните уреди носещи името „Хладилник“
Добре дошли в Техмарт да се спрете на вашият хладилник.