Мото гуми – необходимата презентация свързана с темата

Мото гумите са истински съществен компонент за което и да е такова превозно средство. Управлението на мотоциклет и още подобни превозни средства имащи мото гуми, често вещае по-голям риск от управлението на автомобил. И не съвсем перфектнотосъстояние на мото гумите още ще усили заплахата от зараждане на тягостни инциденти , независимо от факта за каква марка мотоциклет става въпрос и с какви умения за управление разполагате . Като следствие е от голямо значение да посочите съответните и подходящи мото гуми за вашата превозна машина. В написаното тук ще преминем през основните предпоставки , изпълняващи функция в процеса на подбор , също и възможни страхотни действия ангажирани с отговорната поддръжка на мото гумите.

Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата профилна форма на гумата за нашия модел мотор

Профилната форма е важна страна на мото гумите, която оказва отражение над процеса на движение на превозната машина. И в това положение е по-удачно да се отдаде внимание характеристиките на отделните възможни профилни форми във връзка с всички ситуации по пътя . Равната форма на профила реално действа относно стабилното движение в права насоченост, но затормозява променянето на посоката и правенето на завои от този мотоциклет . Облият профил пък ще придаде олекотено преминаване през завоите и умалена стабилност при движение в права посока.

Огромно разнообразие от мото гуми 1
Огромно разнообразие от мото гуми

Мото гуми – начини да постигнем необходимото стойностно равнище на налягането

Съществено важен момент свързан с мото гумите е да поддържате нормалното им ниво на налягане. В никой вариант не оставяйте мото гумата да омекне, защото при загряването й е възможно да се получи спукване. А това по време на движение би могло да ви докара сложни инциденти с истински нехубави последици. От друга страна , не е добре да надвишавате прекалено налягането на мото гумите. Последното ги прави по-податливи на похабяване и още намалява стабилността на превозното средство . Редовното проверяване и поддържане на стандартното налягане е единствения метод да си подсигурите продължителен живот на мото гумите, както и максимална сигурност и защитеност на пътя .

Мото гуми – трябва да знаем как да подходим към профилна височина преди да изберем

А за да ви се проясни идеята на височината на профила , най-вече сме длъжни да кажем какво наистина означава подобна характеристика на мото гумите. С понятието „височина на профила“ реално се посочва мястото между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Разнообразие от мото гуми 2
Разнообразие от мото гуми

Когато се двоумим използвана или неупотребявана мото гума

При условие, че сте си закупили нова мото гума, дали ще успеете да бъдете сигурни , че тя наистина е нова? Има вероятност примерно мото гумата да е била прибрана в склад за неопределено дълъг отрязък от време, преди да попадне във вашите ръце . Най-удачният начин да узнаете дали това е така , е сверявайки идентификационния й номер DOT. Той се намира в страничната част на мото гумата. Важната информация относно нейната възраст ще ви дадат крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях са показател за седмицата от годината , на създаване на тази мото гума, а следващите две – и определената година . В случай че DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, следователно тя е произведена през 23-тата седмица от 2009 година. Както сами разбирате , използвайки DOT кода сте свободни да се запознаете изцяло точно годината на направа на мото гумата, закупена от вас току що .

Мото гуми – какво определя протежението на профила в избора ни

профилната ширина на мото гумата вероятно е нужно да бъде взимана като водещо изискване при избора на елементи от въпросната категория . Мотивът за това се крие във факта , че тя поддържа основно действие за получаването на идеално отношение на мото гумата и пътната обвивка.

Изключително качествени мото гуми 3
Изключително качествени мото гуми

Начин за постигане на отлично сцепление между мото гумата и пътната настилка

Колкото по-обширна е профилната големина , толкова по-подходящо ще е и получаващото се взаимодействие. Същевременно с това обаче е добре да имате в предвид , че огромната профилна ширина стимулира и силата на триене на мото гумите и настилката , това довежда до усложнено обръщане на посоката на движение. Тоест , ще са ви нужни повече усилия, за направата на необходимия завой. Погледнато под друг ъгъл, смалената профилна ширина обещава по-силни и по-леки завои , но също така занижава цялостната устойчивост на мотоциклета при право движение .

Мото гуми – най-важно е стабилното движение в придвижването

Профилната височина е директно свързана със страничната гъвкавост на мото гумата. В случай че височината на профила на мото гумата е по-занижена , се смалява и нейната странична пластичност . А това осигурява повече стабилитет и спокойствие , както и по-контролирано контролиране на машината.

Мото гуми – какъв тип са отличителни свойства подбирайки джантите

Когато говорим за мото гуми, е добре да се следят и най-главните отличителности на техните джанти . Широчината на джантата всъщност трябва задължително да отговаря на на мото гумата, допускайки се само минимални разлики обвързани с този изглед. За да олекотят максимално дейността по намиране на съответната джанта, в много случаи фирмите посочват по няколко на брой ширини на джанти, които пасва на вашия модел мото гума. Подходящото съчетание между мото гума и джанта помага относно стабилността на превозната машина докато е в движение и достигането до цялостна прецизност отнасяйки се до шофирането му.

Намерете най-добрите оферти за мото гуми 4
Намерете най-добрите оферти за мото гуми

Не чакайте да ни потърсите и да откриете точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и подберете идеалните мото гуми за вашия мотоциклет! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Вижте каталога ни с мото гуми 5
Вижте каталога ни с мото гуми
Вижте нашите мото гуми 6
Вижте нашите мото гуми
Изберете нашите  мото гуми 7
Изберете нашите мото гуми
Намерете мото гуми 8
Намерете мото гуми
Намерете най-добрите оферти за мото гуми 9
Намерете най-добрите оферти за мото гуми

Мото гуми – знаем ли коя е най-подходящата профилна форма на гумата за нашия модел мотор
Мото гуми – начини да постигнем необходимото стойностно равнище на налягането
Мото гуми – трябва да знаем как да подходим към профилна височина преди да изберем
Когато се двоумим използвана или неупотребявана мото гума
Мото гуми – какво определя протежението на профила в избора ни
Начин за постигане на отлично сцепление между мото гумата и пътната настилка
Мото гуми – най-важно е стабилното движение в придвижването
Мото гуми – какъв тип са отличителни свойства подбирайки джантите
Не чакайте да ни потърсите и да откриете точните мото гуми